4 Kasım 2010 Perşembe

29.TÜYAP KİTAP FUARI

Sadece gezmek, görmek, yemek, içmek değil işimiz, öğrenmek ve öğretmek de aynı zamanda hem kendimize, hem çocuklarımıza, hem de bizi izleyen siz sevgili dostlara....

İşte bu sebeple de, Cumhuriyet Bayramı tatilini fırsat bilerek attık kendimizi yollara, güzel hava, sıkışık trafik demedik istikameti Beylikdüzü'ne, kitabın merkezine, 29.Tüyap Kitap Fuarı'na çevirdik.




Tüyap denince akla nedense benim için ilk önce Kitap Fuarı geliyor. Dile kolay, tam 29 yıldır süregelen bir nevi gelenek gibi, bu kitap fuarı. Belki de bir özlem, bir nostalji kitapseverler için. Zaten öyle olmasa, Beyoğlu'ndan kalkıp gittiği Beylikdüzü'nde de aynı ilgi ve sevgiyle karşılanmazdı herhalde bunca yıl.

Bana kitabı sevdiren annem ve bu fuardı, özellikle Galatasaray Lisesi'nde okuduğum yıllarda. Okul sonrası bir gün değil neredeyse fuar boyunca gider arada bir uğrayıp çıkardım ne var ne yok diye.

Kitap okumayı seviyorum. Okuyanı teşvik ediyor, daha da çok okunması için öncelikle kendim örnek oluyorum evde çocuklarımıza.

Zeynep, kendisi okuyamadığı için henüz, her gece bana iki kitap okutarak uykuya dalıyor, kitapların, dergilerin resimlerine bakıp kendince yorumlar yapıyor.



Ece ise, kitabı değil, bilgisayarı seviyor ve maalesef ki kitabı sadece ders ve öğretmen zorlaması ile okuyor, not derdi çerçevesinde.



29. Tüyap Kitap Fuarı, 30 Ekim - 07 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar Alanı'nda tüm kitapseverlerle birarada olabilmeyi bekliyor.

Kitap Fuarı'nın yanı sıra birbirinden ilginç ve güzel sanat eserlerinin de sergilendiği Tüyap Sanat Fuarı'nı da görmeden geçmeyin deriz.

Zeynep'in heyecanı yüzünden sadece çok az bir bölümünü gezebildiğimiz Sanat Fuarı'nda Jale Karsan, Sibel Akkaya Karsan ve Filiz Karsan'ın seramik eserlerinden oluşmuş koleksiyon gerçekten çok özel ve de çok güzeldi. Bir tanesini seçin alın deseler, oturup günlerce kafa yorar acaba hangisini alsam diye sürekli gel gitler yaşardım kendi içimde. İnanılmaz bir el emeği, muhteşem bir göz nuru vardı her bir eserde, hayran kaldım.

Sanat Fuarı sonrası girdiğimiz ilk hol SBS ve LYS hazırlık yayınlarının sergilendiği ve satıldığı hol olunca, doğal olarak Ece, biraz daha uzaklaştı kitap olayından!! "Bula bula bu salonu mu buldun başlamak için?" cümlesi o anki ruh halinin en açık göstergesiydi bana göre:))

Bilerek girmediğimiz bu holden kendimizi hemen çocuk kitapları bölümüne attık. O andan itibaren ise sevinçten deliye dönüp stanttan standa koşan ve gezdiği her stanttan kitap almak isteyen Zeynep'i zor zaptettik o kalabalık içinde.

Laf aramızda birbirinden renkli ve güzel çocuk kitaplarını görünce ben de dayanamadım ve istediği bütün kitapları aldım Zeynep'e. Önümüzdeki günlerde okuyacak pek çok yeni kitabımız var.



Biz turistik aile olarak kış mevsiminin gelmesi ile birlikte kendimizi alışveriş merkezlerine atacağımıza tercihimizi kültürel faaliyetlerden yana kullanıyor, tiyatro, sinema, müze, sergi gibi etkinlikler ile keyifli hafta sonları yaşıyoruz. Size de tavsiye ediyoruz.:))

1 yorum:

  1. İlk salonda sbs kitaplarıyla başa çıkmak ne kadar zor olsada benim için çok güzel bir deneyim oldu.

    YanıtlaSil