30 Kasım 2010 Salı

YAŞASIN HAFTASONU ETKİNLİKLERİ

Cumartesi, Pazar günleri normal insanlar için tatil günüdür ama bu bizim aile için asla söz konusu değildir. Ne yapar ne eder bizim için, çocuklar için mutlaka farklı bir etkinlik buluruz biz. Sonra da dinlenemeden yeni bir haftaya başlar, pazartesi sendromunu da bu yorgunluk arasında unutur gideriz.

Havaların soğumasıyla birlikte insanlar rotalarını açık havadan, deniz kenarından, ormandan mikropların ortalıkta cirit attığı AVM'lere çevirdiler. Alışveriş merkezi karşıtı değilim; tam tersi yoğun çalışan bir insan olarak tüm ihtiyacımı AVM  çatısı altında bulunan mekanlarda gidermek çoğu zaman vakitsel anlamda bana büyük kolaylık sağlasa da, haftasonları bu çatı altında yaşanan insan yoğunluğu, park sorunu, anlamsız koşuşturma beni hem geriyor, hem de çok yoruyor.

İşte bu yüzden de mecburiyetler dışında uzak kalmayı yeğliyoruz AVM'lerden özellikle haftasonları. Alternatifler yaratarak çocukların ilgisini farklı ve keyifli alanlara yayarak hem onları hem de kendimizi eğlendiriyoruz.

Hamarat Diva Atölyesi de bu anlamda yeni keşiflerimizden biri. Hem çocuklara hem de büyüklere yönelik haftasonu etkinlikleri ile üretiyor, paylaşıyor ve de çok güzel vakit geçiriyoruz.

Geçtiğimiz hafta sonu Hamarat Diva'nın çocuklar için olan atölye çalışmasına katıldı Zeynep ve peluş oyuncak yaptı. Renk renk, çeşit çeşit boyanın, yapıştırıcının, simin, kumaşın, kurdelenin, düğmenin dayanılmaz varlığı ve iç güdüsel tasarım arzusu birleşerek, ortaya nefis bir ördek kukla çıktı Zeynep'in elinden.

                                   
 Her bir malzemenin eklenmesi ile birlikte " fotoğraflayalım lütfen" diyerek anı ve çalışmayı ölümsüzleştirmek istemesi beni çok şaşırttı, zira günlük yaşamda fotoğraf çekiminden pek hoşlanmayan bir çocuktur bizim Zeynep.

Sonuç olarak ortaya aşağıda gördüğünüz gibi son derece kokoş, pembe rujlu, mavi simli gözlü, renkli kolyeli bir ördek kukla çıktı. Kukla ile birlikte yapılan ördek dansı ise gerçekten izlenmeye değerdi.


Zeynep'e ellerine sağlık derken bize bu imkanı sağlayan Hamarat Diva'nın yaratıcısı sevgili arkadaşım Enhar Koç'a da ayrıca teşekkür ediyorum.

Hem çocuklara hem de büyüklere yönelik çok çeşitli alternatif atölyelerin bulunduğu Aralık ayı programını incelemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder