3 Ekim 2010 Pazar

AKÇAKOCA

Akçakoca ilçesi, Karadeniz Bölgesinin batı ucunda yer alır ve Düzce ilinin denize açılan kapısı konumunda en büyük ilçesidir.

Ankara'ya 2.5 saat, İstanbul'a 2 saat 15 dakika uzaklıkta olup, deniz, kum, güneş eksenli turizm yanında, başta doğa turizmi olmak üzere alternatif turizm olanaklarıyla ayrıcalıklı konumdadır.


Ulaşım kolaylığının yanısıra 35km'lik geniş ve kum sahili, mavi bayraklı plajları ve tertemiz denizi ile özellikle yaz sezonunda turizm adına tercih edilecek yerlendendir.


Haziran 2009 yılında Akçakoca Belediyesi tarafından düzenlenen Meme ve Rahim Kanseri Erken Tanı ve Tedavi Yöntemleri semineriyle tanıştık biz Akçakoca ile. Seminer sebebiyle yararlanamadığımız deniz, güneş, kum üçlüsü aklımızda kalınca, ilerleyen haftalarda bir haftasonu kaçamağı yaptık arkadaşlarla.


Kalacak yer konusunda önce biraz problem yaşadıysak da, sonra sorunu bir şekilde çözdük. Otel ve pansiyon alternatiflerini ise sonradan bir bir öğrendik.

İlçenin kendine özgü yemekleri ile keyfimize keyif kattık, herşeyin tadına baktık. El açması mantıya çala kaşık dalarken, mancarlı pide yemeği de ihmal etmedik. Sahilde denize karşı yediğimiz balığı ve o muhteşem tatlı tabağını ise hala unutmuş değilim.



Sadece yaz mevsiminde değil, sonbahar ve kış aylarında da farklı etkinlikler için gidilebilir Akçakoca'ya.

Mesela doğa yürüyüşü sevengillerdenseniz Aktaş ve Sarıyayla şelalelerine bir gezi yapabilir, yeşilin yarattığı görsel şöleni suyun müziği eşliğinde seyredebilirsiniz. Su gücü ile çalışan ve hala çalışır durumda olan değirmenler, ilçeyi kuşatan kestane ormanları, nefes darlığı çekenlere ve astım hastalarına iyi geldiği söylenen Fakıllı Mağarası  ve ilçeye bağlı 43 köy gezip görülecek yerler arasında. Tüm bu yerleri gezerken elinizden fotoğraf makinenizi düşürmemenizi öneririm; renkli ve farklı kareler yakalayabileceğinize emin olabilirsiniz.


Akçakoca- Düzce yolu üzerindeki Konuralp Beldesi'nde, tiyatrosu ,surları ve müzesi ile etkileyici bir arkeolojik zenginlik de tarihseverleri ve fotoğraf tutkunlarını beklemekte.

Akçakoca İlçesi, turizm açısından kendini gelişime adamış durumda. Bunda hiç şüphe yok ki, kaymakamın ve belediye başkanının büyük katkıları sözkonusu.

Düzce Valiliği girişimleri ve Akçakoca Kaymakamlığı'nın katkılarıyla hurdaya çıkan C-47 tipi askeri uçak, Kayseri'de bulunan üs komutanlığından getirtilerek su altı sporları için denizde batırılmış.Denizde kirliliğe neden olabilecek aksamları ayrılan uçak su altı meraklıları ve zıpkınla balık avlama tutkunları için keşfedilecek yeni bir mekan.

Gidip gezmek, görmek için yaz mevsimini beklemeyin bence. Hazır balık mevsimi açılmış iken, bir haftasonu birkaç saatliğine de olsa kaçabilir, tüm bu güzellikleri siz de kendi gözünüzle görebilirsiniz.

2 yorum:

  1. O zaman tatlı ve mantı yiyemeyiz ki ama?

    YanıtlaSil
  2. blogunuzu yeni keşfettim akçakocayı görünce yazmadan edemedim.gerçekten harika bir doğası var.Yaklaşık 5 sene önce eşimle gtmiştik.Bende yediğim pazılı gözlemenin tadını unutamıyorum : ) inş bende tekrar gidebilirim bu sefer 3 kişi olarak: )

    YanıtlaSil